Lenen met een Negatieve BKR-vermelding

Wilt u geld lenen zonder bkr toetsing? Indien u een lening wilt afsluiten maar u heeft een negatieve bkr-codering op uw naam staan, dan kan dit wellicht voor problemen zorgen. Bij het BKR wordt het leen- en aflos gedrag van alle Nederlandse consumenten geregistreerd.

Heeft u in het verleden problemen gehad met de aflossing van uw schulden dan kan dit nadelige gevolgen hebben bij het afsluiten van een nieuwe geldlening.

Tijdens het aanvraagproces van een lening of krediet wordt door de kredietverstrekker in vrijwel alle gevallen bij het BKR getoetst of u in het verleden altijd netjes uw betalingsverplichtingen bent nagekomen. Als blijkt dat dit niet het geval is geweest, is het hoogst waarschijnlijk dat de kredietverstrekker u géén (nieuw) krediet verstrekt. Vanuit het standpunt van de kredietverstrekker is dit logisch te verklaren, zo voorkomen zij eventuele toekomstige problemen. Voor u betekent dit echter wel dat u vrij lastig aan een nieuwe geldlening kunt komen.

Mogelijkheden
Toch zijn er mogelijkheden om ondanks een negatieve bkr-vermelding alsnog in aanmerking voor een nieuwe lening of kredietfaciliteit te komen. Er zijn diverse kredietverstrekkers die, ondanks het feit dat u een negatieve bkr-codering heeft, toch kredieten verstrekken.

Er zijn aanbieders waarbij u direct kunt lenen zonder bkr toetsing. In andere gevallen wordt per aanvraag berekend of de uit het krediet voortkomende aflossingsverplichtingen nagekomen kunnen worden. Mocht blijken dat in uw geval een nieuwe geldlening verantwoord is, dan kunt u alsnog in aanmerking voor een krediet komen.

LET OP!
U dient zich wel goed te realiseren dat veel van deze aanbieders van uw situatie gebruik zullen maken door een hogere rente in rekening te brengen. U zult dus in veel gevallen een duurdere lening moeten accepteren. Wees hier wel bewust van. Ga dan ook altijd de mogelijkheden bij verschillende aanbieders na.

Geld lenen met een negatieve bkr-codering is wel mogelijk. Let er wel op dat u niet te veel rente betaald!


Meer informatie:

 1. Doorlopend krediet

  Een doorlopend krediet is een vrij opneembaar krediet. Dit betekend dat u over een langere periode meer financiële ruimte tot uw beschikking heeft tot een van te voren overeengekomen bedrag. In de leenovereenkomst staan de verschuldigde rente en het maximaal op te nemen krediet (kredietlimiet) vermeld. Doorgaans bedraagt de aflossingsplicht ongeveer 2% van het opgenomen [...]

 2. Geld lenen voor je rijbewijs

  Het halen van je rijbewijs is een kostbare aangelegenheid. Dit kost je al gauw zo’n 1500 euro. Heb je dit geld niet voorhanden en wil je toch je rijbewijs halen , dan kan een rijbewijslening in de vorm van een persoonlijke lening uitkomst bieden.

 3. Wat te doen voordat u een lening afsluit?

  Wilt u geld lenen? Ga dan wel verantwoord te werk. Alvorens een lening af te sluiten dient u een aantal zaken te overwegen en duidelijk op een rijteje te zetten. Zaken zoals uw bestedingsruimte, hoeveel geld kunt u maandelijk missen voor de aflossing en hoe noodzakelijk is de lening zijn een aantal voorbeelden die u zich goed moet afvragen!

 4. Tips en Advies

  Bent u op zoek naar een voordelige lening of wilt u uw huidige lening omzetten in een goedkoper krediet, lees dan hier enkele nuttige tips! Ga altijd goed voorbereid te werk en weet waar u aan begint…

 5. Koop op afbetaling

  Koop op afbetaling is een veel voorkomende kredietvorm waarbij u uw aankoop in termijnen afbetaald. Na aankoop bent u direct eigenaar, dit in tegenstelling tot huurkoop waarbij u pas eigenaar van uw aankoop wordt als u alle termijnen voldaan heeft…